Uniós forrásból javították az idősek életkörülményeit

NT, 2012. június 2., szombat 08:05, frissítve: 12:30
Európai uniós támogatásból, csaknem százmillió forintból alakítottak ki új idősklubot Cereden és Szilaspogonyban, további hét intézményben pedig eszközbeszerzéssel javították az idősek körülményeit a salgótarjáni kistérségben – tájékoztatta a kistérség többcélú társulása pénteken az MTI-t.

A 99,6 millió forintos vissza nem térítendő támogatást az Észak-magyarországi Operatív Program pályázatán nyerte el a társulás. Az idősek klubjai összesen 318 férőhellyel működnek nyolc településen: Cereden, Szilaspogonyban, Kazáron, Sóshartyánban, Salgótarjánban, Zabaron, Somoskőújfalun és Rákóczibányán.

A kétéves fejlesztési program keretében felújították, bővítették, akadálymentessé alakították át az épületeket, fejlesztették a jelzőrendszeres házi segítségnyújtó szolgálatot, és beszerezték a szükséges eszközöket, tárgyakat.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása