Üzletet ajánl a kormány

LM, 2012. április 12., csütörtök 05:10
Már a jövő hét elejétől jegyezhető lesz egy újfajta, kifejezetten magánszemélyeket célzó állampapír – írja a Magyar Nemzet.

Az új konstrukció várhatóan rövidebb lejáratú lesz, mint az eddig megszokottak, nem titkoltan azzal a céllal, hogy minél több hazai polgár lásson benne vonzó befektetési lehetőséget. Ennek megfelelően a kamata várhatóan magasan, több százalékponttal túlszárnyalja majd az inflációt.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint februárban a magyar lakosság harmincmilliárd forintot fektetett állampapírba, így az összállomány valamivel meghaladta a 776 milliárd forintot, amely jócskán elmarad a kétezres évek közepén tapasztalt 1700 milliárdos szinttől. A vásárlás egyik forrása a hétezermilliárd forintnál is nagyobb lakossági bankbetétállomány lehet – írja a lap.

Elérhetőség

A kormány dolgozik azon is, hogy minél több helyen lehessen állampapírokat vásárolni, hiszen jelenleg csak a Magyar Államkincstár budapesti központjában és a megyeszékhelyeken található kirendeltségekben lehet ezt megtenni. Az elképzelések között szerepel, hogy további fiókokat nyitnak, de az internetes számlanyitás technikai feltételeinek biztosítása s a munkahelyi jegyzés megteremtése is napirenden van.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) előkészítette a babakötvényt és a Start értékpapírszámlát is szabályozó törvény módosítását, amely csak az újonnan kötött számlákra vonatkozik.
Forrás: Magyar Nemzet
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 6 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása