Valamire készülhetnek Mészáros Lőrincék

MNO

2017. március 13., hétfő 09:43, frissítve: hétfő 14:27

Hétfő reggel felfüggesztették a Konzum törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését a nap végéig – olvasható a tőzsde honlapján közzétett határozatban.

Az indoklás szerint a Konzum „olyan bejelentésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja”.

A befektetők érdekeinek védelme, illetve a piac információkkal történő ellátása a részvények kereskedésének felfüggesztését indokolja – írták.

Korábban megírtuk, hogy nagy bejelentésre készülhetnek Mészáros Lőrincék, mivel múlt csütörtök reggeltől felfüggesztették az Opimus Group Nyrt. törzsrészvényeinek kereskedését a mai tőzsdenapi kereskedés végéig.

Nemrég az Opimus Group Nyrt. 16,9 százalékos tulajdonrészét vásárolta meg Mészáros Lőrinc. Ugyancsak tulajdonos lett az Opimusban a Konzum Management Kft., mely a részvények 14 százalékát vette meg – és amelyben a felcsúti polgármester 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt.

A kereskedés felfüggesztése összefüggésben állhat azzal, hogy a múlt héten a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Jászai Gellért a Világgazdaságnak adott interjújában bejelentette, hogy nemzetközi piacra tart az Opimus és a Konzum. A Portfólió ehhez annyit tett hozzá, hogy a társaság azt is tervezi, hogy a befektetői kör szempontjából is nemzetközivé teszi az Opimust és a Konzumot, így egy újabb nagybefektető bemutatása is megtörténhet a napokban.

Népszava korábban arról cikkezett, hogy az Opimusnál kötelező vételi ajánlatot tehetnek a kisrészvényesek, mert több nagytulajdonos is összehangoltan járhat el, és amennyiben az ő befolyásuk meghaladja a 33 százalékot, akkor ezt a lépést meg kell tenniük.

Korábban az Opimus tulajdonában lévő Opimus Press vásárolta meg a Népszabadság kiadóját, a Mediaworksöt. A lapot aztán gazdasági, fenntarthatósági okokra hivatkozva szüntették meg, és a korábbi felvetésekkel ellentétben nem indították újra.