100 millióért jelenhetnek meg magyar művek

Grund, 2012. július 5., csütörtök 18:23, frissítve: csütörtök 18:25
L. Simon László kultúráért felelős államtitkár bejelentette: kezdeményezi, hogy a Nemzeti Kulturális Alap jövőre 100 millió forintot biztosítson magyar irodalmi művek idegen nyelven való megjelenéséhez.

A Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közötti szorosabb kapcsolat kedvezőbb helyzetet teremt a magyar irodalom és könyvkultúra külföldi népszerűsítéséhez is – mondta L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a Balassi Intézet nyílt napján csütörtökön, a Publishing Hungary program bemutatására szervezett beszélgetésen.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 2012–2014 között a Publishing Hungary program révén évi 100 millió forint támogatást nyújt arra, hogy Magyarország – a Balassi Intézet és a külföldi magyar intézetek szervezésében – évi 10-12 nemzetközi könyvvásáron megjelenjen. A program elsődleges célja a magyar könyvkultúra, a magyar szépirodalmi és tényirodalmi művek megismertetése a nemzetközi szakmai és olvasóközönséggel.

Az államtitkár bejelentette: a könyvvásárokon való megjelenésekre eddig nyújtott 100 millió forintos támogatás mellett kezdeményezi, hogy az NKA jövőre további 100 millió forintot biztosítson magyar irodalmi művek idegen nyelven való megjelenéséhez.

A szakmai beszélgetésen az államtitkár mellett Morcsányi Géza kiadóigazgató, Dragomán György író, Oplatka András műfordító és Szilágyi István író vett részt.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása