A bársonyos forradalomról forgat filmet Tim Robbins

PR, 2012. augusztus 18., szombat 09:40, frissítve: szombat 11:43
A bársonyos forradalomról forgat filmet Prágában Tim Robbins amerikai színész, rendező.

A Wenceslas Square (Vencel tér) az első nemzetközi produkció, amely a csehszlovák rendszerváltás eseményeit dolgozza fel – mondta el Tomas Krejci, a film társproducere a Milk and Honey Pictures független produkciós cég képviseletében. Mint hozzáfűzte: a filmet világszerte forgalmazzák majd. A történet főszereplője a csehszlovák titkosrendőrség női alkalmazottja, aki azt a feladatot kapja, hogy kompromittáljon egy CIA-ügynököt. A produkció 1989-ben, a Csehszlovákiában lezajlott rendszerváltás idején játszódik.

A forgatókönyv alapjául Arthur Phillips Wenceslas Square című novellája szolgált, amely a csehszlovák kommunista rendszer összeomlásáról szóló Wild East: Stories from the Last Frontier című kötetben jelent meg. A filmet teljes egészében Prágában és annak környékén, eredeti helyszíneken forgatják, a befejező jeleneteket pedig a címadó Vencel téren rögzítik. A szereposztás ősszel dől el, a produkció felvételei pedig jövő tavasszal kezdődhetnek.

A Milk and Honey Pictures prágai és Los Angeles-i székhelyű független filmprodukciós vállalat, amely nemzetközi játékfilmek és tévésorozatok megvalósításában működik közre. Korábban A Dűne gyermekei, az Anne Frank igaz története és a Penge 2. című produkciókban vett részt.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása