A brit hip-hop legismertebb arca a Félszigeten

Grund

2012. augusztus 2., csütörtök 06:49, frissítve: csütörtök 11:28

A hip-hop műfaj talán legnépszerűbb brit előadója, Tinie Tempah is fellép augusztusban a marosvásárhelyi Félsziget fesztiválon.

Tinie Tempah augusztus 24-én lép fel a Félszigeten: a brit rapper teljes zenekarral érkezik Románia legnagyobb fesztiváljára, néhány héttel azután, hogy az ő dalát is beválogatták a londoni olimpia nyitóünnepségére.

A brit hip-hop legismertebb arca 2010-ben Pass Out című első dalával hódította a brit slágerlistát, a Friskyvel és a Written in the Starszal pedig túlszárnyalta ezt a teljesítményt. Tinie Tempah dolgozott már Snoop Dogg-gal, azaz új nevén Snoop Lionnal, Kelly Rowlanddel, a Chase and Statusszel, Rita Orával és Ellie Gouldinggal is. Új, októberben megjelenő lemezébe Gary Barlow, Chris Martin, Dizzee Rascal és a The Script is besegít. Ebből az új anyagból is ízelítőt kap augusztus 24-én a Félsziget közönsége.

A magyarországi Sziget Kulturális Szervezőiroda portfóliójába tartozó Félszigetet augusztus 23. és 26. között rendezik meg Marosvásárhely határában, a Maros partja mellett. A fesztivál idén ünnepli tizedik születésnapját, az idei fellépők között szerepel a Dire Straits volt tagjai által alapított The Straits, Ákos, a Children of Bodom, Netsky, a Dirtyphonics, a New Model Army, a Babylon Circus, a Rotfront és a N.O.H.A.

Forrás: MTI