A Ford Ranger a világ legbiztonságosabb pickupja

Automobil, 2011. október 27., csütörtök 13:38, frissítve: csütörtök 20:37
Mindössze egy modellnek, a Lancia Voyagernek kellett beérnie négy csillaggal az Euro NCAP töréstesztjén.

Tizenkét autót tört össze legutóbbi tesztjén a független Euro NCAP. Jó kör volt, tizenegy modell kapott öt- és csak egy négycsillagos minősítést, a Chrysler Voyagerből fabrikált Lancia Voyager nem felelt meg teljes mértékben az európai elvárásoknak.

Az ötcsillagosok közé került a Ford Ranger is, a modell a világ első ilyen pickupja. Felnőttvédelme 96, gyermekvédelme 86, gyalogosbiztonsága 81 százalékos, és még a biztonsági extrákra is 71 százalékot kapott. Ezek kifejezetten jó értékeknek számítanak.

A további ötcsillagos modellek az Audi Q3, a BMW 1-es sorozat, a Chevrolet Captiva, a Fiat Freemont, a Hyundai Veloster, a Lancia Thema, a Mercedes-Benz M-osztály, az Opel Astra GTC, az Opel Zafira Tourer és a Toyota Yaris voltak.

Forrás: Automobil
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása