A Főtaxi nyerte az MTVA pályázatát

tt

2012. február 10., péntek 17:04

A Főtaxi szállíthatja két évig a közmédia munkatársait – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a taxitender eredményes lezárulta után pénteken közleményben az MTI-vel.

Az MTVA a taxis szolgáltatások biztosítására tavaly december 10-én írt ki ismételten közbeszerzési pályázatot. A nettó 252 millió forint összegű tenderre a kiírásban megadott pontozás alapján összességében a Főtaxi Zrt. nyújtotta be a legkedvezőbb ajánlatot a határidőig.

Az Európai Unió közbeszerzési értesítő portálján közzétett kiírás szerint a pályázat nyertese vállalkozási keretszerződéssel, 24 havi időszakra, napi 24 órás folyamatos rendelkezésre állással, jellemzően Budapest területén és a főváros közigazgatási határától számított 50 km-es körzetben, nettó 252 millió forint értékig biztosíthatja a személyszállítási szolgáltatásokat az MTVA számára.

Az alap emlékeztetett arra, hogy a pályázatra való jelentkezés feltétele volt a hasonló nagyságrendű, „már teljesített szolgáltatás” igazolása és a megfelelő gépjárműflotta. A pályázóknak rendelkezniük kellett az előző három naptári év során teljesített, hasonló témában kötött, legalább egyéves időtartamra vonatkozó, összesen legalább százmillió forint értékű közbeszerzési szerződéssel.

A pályázaton induló társaságoknak a szolgáltatás teljesítéséhez továbbá legalább ötszáz személygépkocsival kell rendelkeznie, köztük 200 „A" kategóriás, 170 kombi típusú, valamint ötven 1+6 személyes gépkocsival.
A közmédia taxitenderére január 24-ig lehetett jelentkezni, a pályázat elbírálásánál a megadott pontozási rendszer szerint elért összpontszám alapján értékelték a pályázatokat.

A pályázati kiírásban is közzétett részszempontok, illetve számítási módszer alapján összességében a Főtaxi Zrt. ajánlata bizonyult a legelőnyösebbnek, ezért a közbeszerzési eljárási rendnek megfelelően a közmédia az említett társasággal köti meg a két évre szóló vállalkozási keretszerződést.

Forrás: MTI