A Matilda a legesélyesebb

tgi

2012. április 15., vasárnap 17:23, frissítve: péntek 02:40

Tíz jelöléssel a Roald Dahl regénye alapján készült musical, a Matilda a legesélyesebb a brit színházi élet legrangosabb elismerésére, a Laurence Olivier-díjra.

A Matilda jelölései között van a legjobb női főszereplő díja is, amelyen a címszerepet játszó négy kislány osztozhat. A Roald Dahl regénye alapján készült musical egy hétköznapi családba született különleges gyermekről szól. A Matilda szinte minden kategóriában jelölést kapott, a legjobb díszletétől a világításon át a legjobb új darabig. Az előadást a Royal Shakespeare Company játssza, a Broadwayen a jövő évadban mutatkozik be.

A nem zenés előadások közül a Gielgud Színház The Ladykillers című fekete komédiája (a belőle készült filmet Betörő az albérlőm címmel láthatta a magyar közönség), illetve a National Theatre One Man, Two Guvnors (Goldoni Két úr szolgája című vígjátékának átdolgozása) öt-öt jelölésen osztozik.

Legjobb férfiszínésznek jelölték Jude Law-t az Anna Christie című Eugene O'Neill-darabban nyújtott alakításáért. A legjobb női kategóriában esélyes Kristin Scott Thomas, aki Harold Pinter Árulás (Betrayal) című drámájának női főszerepét játssza.

Az Olivier-díjak a londoni színházi élet – prózai, lírai, musical és tánc – legjobbjait ismerik el, odaítéléséről szakemberekből összeválogatott zsűri dönt. Az átadási ceremóniát a londoni Királyi Operaházban tartják.

Forrás: MTI