A provokátor diktátor mindenkinek beszólt

Bemutatták Sacha Baron Cohen A diktátor című filmjét Londonban

Grund, 2012. május 11., péntek 12:57, frissítve: péntek 13:04
Aranyszínű dzsip, játék fegyverek, a Harrods luxusáruház szatyraival tömött Lamborghini és lengén öltözött modellek adták az egyenruhába öltözött Sacha Baron Cohen brit komikus új filmje, A diktátor című alkotás londoni díszbemutatójának díszleteit. A színész David Cameron brit és Angela Merkel német kormányfőnek is "odaszúrt" az ünnepélyes vetítés alkalmából.

A csütörtök esti világpremieren több száz fős rajongótábor várta a 40 éves komikust, aki operettekbe illő uniformisban érkezett. Sacha Baron Cohen diktátorhoz méltón még beszédet is tartott, elmondta, hogy megállapodott egy vacsorában David Cameron miniszterelnökkel, a közös programért 300 ezer fontot fizetett. „Mindenkinek megvan az ára, de Cameron olcsóbb a többieknél” – jegyezte meg. Angela Merkel német kancellárról szólva kijelentette, hogy „jó vezető, de fontolóra kellene vennie a nemváltoztatást”.

Sacha Baron Cohen diktátornak öltözve Mohamed al-Fajed egyiptomi üzletember társaságában
érkezett filmje londoni díszbemutatójára

Fotó: MTI


Aladin (Aladeen) tábornokként azt mondta, hogy „jó kapcsolat” fűzte Diana hercegnőhöz. „Hogy rövidre fogjak egy hosszú történetet: én vagyok Harry herceg apja. Anyjától a világos bőrét, tőlem pedig azt örökölte, hogy örömét leli abban, ha nácinak öltözhet” – fogalmazott. A BBC nem hívta meg egy műsorába sem a korábbi botrányfilmjeivel ismertté vált színészt. „Sacha Baron Cohenként szerettük volna vendégül látni” – magyarázta a közszolgálati adó, amely azonban Aladin tábornokként nem kíváncsi a komikusra.

A Borat és a Brüno után A diktátor a Cambridge-ben végzett híresség harmadik filmje, amely részletes forgatókönyvön alapul. Aladin – aki nem véletlenül Szaddám Huszeinre, Oszama bin Ladenre és Moammer Kadhafira emlékeztet – atombombákat épít, szüntelenül halálos ítéleteket hoz, és meg akarja semmisíteni Izraelt. A filmben az Oscar-díjas Ben Kingsley alakítja a tábornok hatalommegszállott bácsikáját. A rokon egy hasonmást ültet az ENSZ-tanácskozásra az Egyesült Államokba utazó Aladin helyére, hogy nagy vagyon reményében a segítségével értékesítse az ország olajtartalékait. Az igazi tábornok Amerikában alantasabb munkákra kényszerül, és amerikai állampolgárként kell helytállnia.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása