A séf, az író és a borász a Katona színpadán

tgi, 2012. április 17., kedd 17:15, frissítve: péntek 02:38
Gothár Péter rendezéséhez, A’ filozófus című előadáshoz kínál művészeti-kulináris csemegét a Katona József Színház.

„A művészet és a gasztronómia, a regényírás és a borászat közel áll egymáshoz.” Esterházy Péter e gondolatát mottóul véve rendezik meg április 19-én este héttől a Kettőspont – AEGON-est a Katonában sorozat második estjét A’ filozófus, a Párménio, a Pontyi meg a séf címmel.

Fotó: Dömölky Dániel

 

Az egyetlen alkalomra készülő produkció máshonnan láttatja, különféle művészeti ágakkal járja körbe a Katona József Színház A’ filozófus című előadásából kiragadott jelenetet. A kiragadott témához illő irodalommal, zenével, a művészet, az irodalom és a gasztronómia összefüggéseit élvezetesen tálaló összjátékkal. A kiindulópont: díszes asztaltársaság eszik-iszik egy asztal körül, finom ételeket, italokat fogyaszt, míg valaki mindebbe bele nem tenyerel.

A házigazda, Kocsis Gergely segítője Jordán Adél és Nagy Ervin színművész lesz, a zenét Selmeczi György Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész és Szabó Dániel dzsesszzongorista szolgáltatja. Az est vendége Debreczeni Mónika, a Vylyan borászat vezetője, Egressy Zoltán író és Segal Viktor séf. Az előadáson többek között Fehér Béla író, a Magyar Nemzet főmunkatársának írását is felolvassák.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása