A Sztárzseni komolyabb és érzelmesebb lett

tt

2012. április 15., vasárnap 12:12

Sorban a harmadik lemezével rukkol elő tavaszra a „sajátos ízű szövegeiről és egyedi stíluskavalkádjáról” ismert alternatív pop-világzenei színfolt, a Maszkura és a Tücsökraj. A Sztárzseni című albumuk komolyabb, érzelmesebb, mint amit eddig megszokhattunk, de azért az új dalok között is találhatóak olyanok, amelyekre remekül lehet majd mulatni, s természetesen az irónia sem hiányozhat a korongról. Az új lemez dalaival a május 3-án az Akváriumban találkozhat a „Pesti nőkhöz szokott közönség”.

Az album 10 új dalt és egy feldolgozást tartalmaz, melyben Lovasi András Szívrablás című dalát értelmezte újra a zenekar . Az eddig népszerű műfaji sokszínűséget megtartva – swing, latin, hip-hop, funk, funk, csárdás, magyarnóta – új színfolttal gazdagítja a banda a zenei palettát: a címadó dalt a „manele” – román mulatós stílus- ihlette, persze itt már sajátos felfogásban ismerhetik majd meg a rajongók. Szerepel a lemezen Maszkura egyik legelső rap dala is, a Kényszerrel viselem, amit a zenekar már megalakulásakor játszott, de csak most rögzítette.

Fotó: Maszkura

 

A már kétszeres Fonogram-jelölt csapat 2007. februárjában alakult, az énekes- harmonikás-dalszerző „báró” Maszkura és négy fiatal zenész összefogásával. Maszkura zenei pályafutását Erdélyben kezdte szülővárosában, Marosvásárhelyen majd 2005-ben költözött Budapestre. „Háborgató Maszkuraként” eddig három szóló rap lemezt készített, majd 2009-ben jelent meg debütáló albumuk a Maszkura és a tücsökrajjal, Szégyentelen címmel. Zenéjük alternatív popzene, mégis egy egyedi mixtúra, melyben helyet kap a swing, latin, hip-hop, funk, sőt még a csárdás is. Felléptek az ország szinte összes klubjában és számos hazai és külföldi fesztiválon.

A felvétel és az utómunkálatok a világszínvonalú felszereltségű Pannónia Stúdióban folytak, s a zenekar láthatatlan hatodik tagja, Szabó Viktor a hangmérnök, aki már két lemezük fölött bábáskodott és élőben is hangosítja a zenekart.

Szívrablás Maszkura-módra az MR2 Akusztik színpadán: