A Tenkes kapitánya fejet hajt Oroszlán előtt

tgi

2012. július 6., péntek 11:33, frissítve: szombat 00:19

A közelmúltban elhunyt kaszkadőr, akciórendező, Pintér Tamás Oroszlán emlékének ajánlja a Siklósi Várszínház A Tenkes kapitánya vasárnapi előadását.

A musical előtt néhány mondatban méltatják a márciusban, életének hetvenedik évében távozó művészt, valamint azt a két táncost, akiket súlyos betegség, illetve baleset miatt szintén a közelmúltban veszített el a nyári teátrum. − A várszínház összetartó, jó közösségének fontos, hogy megemlékezzen azokról, akik részesei voltak sikereinek, a közös munkának, de ma már nem lehetnek velünk − mondta Balikó Tamás, a várszínházat működtető társaság ügyvezetője pénteken a távirati irodának.

Pintér Tamás Oroszlán

Fotó: MTI


Az ügyvezető, aki a musical rendezője is, kifejtette: A Tenkes kapitánya akciójeleneteit kidolgozó Pintér Tamás Oroszlán halála mélyen megrázta a színházi és filmes szakmát. − Sokan szerették őt, sokak őszinte és mély barátsággal kötődtek hozzá − jegyezte meg.

Pintér Tamás országosan nagy elismerést vívott ki magának. Mintegy négyszáz filmben közreműködött, színészgenerációk mozgás- és kaszkadőrmestere volt. Megalapította a Magyar Kaszkadőr Akadémiát, és betöltötte a Magyar Kaszkadőr Szövetség elnöki tisztét.

Balikó Tamás szólt arról, hogy A Tenkes kapitánya immár negyedik éve van műsoron Siklóson. A musical nagyon népszerű, eddig mintegy tizenötezren látták. Idén hét előadást terveznek, a főbb szerepekben Stohl András, Koncz Gábor, Gubás Gabi, Makrai Pál, Beleznay Endre, Szarvas József és Zsurzs Kati látható.

Forrás: MTI