A világ leghosszabb műalkotása lesz Hadrianus falából

Grund

2012. augusztus 22., szerda 12:33

Négyszázötven léggömb és több ezer fénykibocsátó dióda felhasználásával a világ leghosszabb műalkotásává kívánja varázsolni Hadrianus falát Észak-Angliában az az amerikai "digitális művészcsoport", amelyet a nyári olimpiai játékokhoz kapcsolódó kulturális programok keretében kértek fel a szervezők.

A világörökség részét képező fal 120 kilométer hosszú, mintegy 4,5 méter magas és 3 méter széles: Észak-Angliában, a skót határvonaltól délre az egyik tengerparttól a másikig húzódik.

Britannia provincia északi határának védelmére építtette Hadrianus római császár (76–138). Felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg.

Forrás: Wikipedia


A YesYesNo elnevezésű művészcsoport tagjai több száz léggömböt terveznek összekötni a hosszan kígyózó fal fölött, fénykibocsátó diódákat függesztve rájuk. Az Összekötő Fény elnevezésű performanszot augusztus 31-én és szeptember 1-jén rendezik meg.

Zachary Lieberman, az együttes tagja azt mondta, hogy igyekeznek úgy tekinteni a „határvonalat jelképező falra, mint ami összeköt, nem pedig elválaszt”.

Forrás: MTI