Sziget 2012

A világsztár az olimpia kedvéért nem jött el a Szigetre

tgi, 2012. augusztus 12., 11:25, frissítve: 14:05
Mi a közös az olimpia vasárnapi záróeseményében és a Porondszínház nulladik napi Don Quijote-előadásában? Egy név: Simet.

Lapunk is beszámolt arról, milyen sikert aratott a Sziget Fesztiválon a Magyar Teátrumi Társaság és a Békéscsabai Jókai Színház debütálása: telt ház, álló ováció, lelkes magyar és külföldi nézők fogadták a La Mancha lovagja című muzikelt a Porondszínházban. Kiderült, a békéscsabai igazgató, Fekete Péter az előadás után valamit nem árult el, ám a titoktartási kötelezettség már nem köti tovább.

A La Mancha lovagja porondszínházi változatának egyik szándékosan meghökkentő képe, amikor Simet László, az immár 76 éves magaskötél-művész átsétál a porond felett, miközben odalent a darabban a lehetetlenről zajlik a vita – mondta el a színidirektor. Simet László, aki csak az előadás kedvéért függesztette fel nyugodt nyugdíjaséletét, a színfalak mögött szakmai titokként elmesélte: a rudat, amivel egyensúlyoznia kell a kupolában, igazából csak a látvány kedvéért tartja a kezében, a nélkül könnyebb dolga lenne.

A rúd csak a látvány kedvéért volt id. Simet László kezében

Fotó: Békéscsabai Jókai Színház


Csak ennyi volna az a nagy titok? Dehogy. „Az elhűlt hallgatóságnak Simet László még rá tudott tromfolni azzal: mindez nem olyan nagy szám, nézzük csak meg, mire vállalkozik a fia – folytatta Fekete Péter. – Ifjabb Simet László, aki a szüleitől tanult meg járni a drótkötélen, egyike a világ legképzettebb kötéltáncosainak: bejárta a világot, többek között a Cirque du Soleil egyik műsorával, a La Noubával. New Yorktól Dubajon át Londonig igazi világsztár, számos szakmai díj birtokosa.”

„Szívesen megnéztük volna, ezért nagyon szerettük volna a budapesti előadáson ifj. Simet Lászlót is a Porondszínház légterében látni, ám keresztülhúzta e számításunkat az, hogy felkérték, lépjen fel a londoni olimpia zárógáláján, ezért a La Mancha lovagján nem lehetett jelen” – mondta a békéscsabai igazgató, az előadás rendezője.

Az olimpia augusztus 12-ei záróünnepélye minden bizonnyal a világ legnézettebb műsora lesz. A gála egyik jelenetében ifj. Simet László 40 méter magasan fog lépdelni, felesége, Simet Olga pedig az előadás más pontjain kap vakmerő szerepet.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása