A YouTube filmfesztivál döntősei Velencében

Grund, 2012. augusztus 1., szerda 15:40, frissítve: szerda 16:02
Az augusztus végén kezdődő velencei filmfesztiválon mutatják be a YouTube idén először megrendezett filmfesztiváljának tíz, döntőbe jutott rövidfilmjét.

A Google tulajdonában lévő közösségi videomegosztó portál szerdán hozta nyilvánosságra a Your Film Festival címen meghirdetett verseny döntőseinek listáját. A mustra Ridley Scott felügyelete mellett zajlott, a rendező produkciós cége segített kiválasztani a 15 ezer beérkezett pályázatból a tíz legjobb rövidfilmet.

A rövid alkotásokat szeptember 2-án mutatják be a velencei filmfesztivál programjában. A győztest, aki 500 ezer dollárt kap további filmek készítésére, a Ridley Scott és Michael Fassbender részvételével ítélkező zsűri választja ki. A döntősök között szerepel amerikai, ausztrál, brazil, spanyol, libanoni és egyiptomi alkotás is. A rövidfilmek itt tekinthetők meg az interneten.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása