Adele albuma ismét a csúcson

PR

2012. június 14., csütörtök 11:43

Már 24. alkalommal került a héten a Billboard legkelendőbb kétszáz albumot felsorakoztató eladási toplistájának élére Adele 21 című lemeze.

A szerdán közzétett rangsor szerint a Grammy-díjas brit énekesnő ezúttal olyan népszerű sztárok új albumait utasította maga mögé, mint a countryzenész Alan Jackson, a 29. lemezével előálló, ötvenedik születésnapját ünneplő The Beach Boys, illetve Neil Young, akinek 35. stúdióalbuma az eladások alapján a negyedik lett.

Adele közel másfél éve piacra dobott albumából a Nielsen SoundScan adatai szerint az elmúlt héten 75 ezer példány fogyott. A Rolling in the Deep és a Someone Like You előadója iránti érdeklődést a június 3-án sugárzott Adele Live in London című műsor fokozta fel ismét, amelyet az NBC tűzött műsorára.

Jackson 15. stúdiólemeze 73 ezer darabos eladással debütált a Billboard-listán, a The Beach Boys That's Why God Made the Radio című korongjából 61 ezer kelt el, Neil Young pedig 44 ezres eladást könyvelhetett el.

Mint azt megírtuk, május 21-én tizenkét trófeát zsebelt be tizennyolc jelölésből Adele brit énekesnő a Billboard Music Awards díjkiosztón Los Angelesben.

Forrás: MTI