Átadás előtt a Rippl-Rónai Emlékmúzeum

Gulyás J. Attila, 2012. augusztus 2., csütörtök 19:24, frissítve: csütörtök 19:29
A végéhez közeledik Rippl-Rónai József egykori lakóhelye, a kaposvári Róma-hegyi villa felújítása.

Nyolcvan százalékos készültségi fokon áll a kaposvári Róma-hegyen álló Rippl-Rónai Emlékmúzeum és az azt övező egyhektáros park kétszáznegyven millió forintos rekonstrukciója – jelentette be a helyszínen Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Mint elhangzott, a festő szívéhez nőtt méhesház és a csacsiház már teljesen kész, és az október közepén várható átadásra a föld alá süllyesztett látogatóközpont – benne egy kiállítótér és tanácskozó terem – is elkészül.

Korábban megírtuk: január1-jétől állami tulajdonból a kaposvári önkormányzat tulajdonába kerül a Rippl-Rónai Emlékmúzeum és a festő hagyatéka.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása