Az első győztes lesz a díszvendég az Eurovíziós Dalfesztiválon

Grund

2012. május 18., péntek 12:35

Díszvendégként lép fel a tervek szerint az Eurovíziós Dalfesztivál május 26-i döntőjében a szavazás alatt a verseny most 88 éves első győztese, a svájci Lys Assia, aki 1956-ban diadalmaskodott a megmérettetésen.

– Úgy néz ki, hogy a szavazás idején állok színpadra. Ha pedig Svájc megnyerné a fesztivált, az persze igazán szép lenne, mert még mindig én vagyok az egyetlen svájci győztes – mondta az idős énekesnő, aki 1956-ban a Refrain című dallal aratta le a babérokat.


Lys Assia korábban abban bízott, hogy ő képviselheti hazáját a május végi versenyen Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban, de C'etait ma vie című dalát – Ralph Siegel szerzeményét – végül nem találták elég jónak a válogatáson, így az alpesi országot a Broggini fivérek, Gabriel és Ivan képviselik. A testvérek Sinplus néven lépnek a bakui Kristálypalota színpadára a május 22-i első elődöntőben az Unbreakable című számmal.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivál bővelkedik a matuzsálemekben: Nagy-Britannia a 76 éves Engelbert Humperdincket küldi versenybe, míg Oroszország a Buranovszkije Babuski nevű, udmurt nemzetiségi asszonykórust.

A verseny második elődöntőjét május 24-én, a finálét május 26-án rendezik. Magyarországot a Compact Disco képviseli a Sound of Our Hearts című dalával.

Forrás: MTI