Az Eszterrel kezdődik a Händel-fesztivál

TK, 2012. május 16., szerda 07:58, frissítve: szerda 08:20
Az Eszter című Händel-oratórium 1932-es verziójának előadásával csütörtökön kezdődik a 90 éve, 1922-ben alapított göttingeni Händel-fesztivál, ahol először vezényel és játszik csembalón a fesztivál új művészeti vezetője, a brit Laurence Cummings.

Tobias Wolff intendáns szerint Göttingenbe várják a Händel-zene rajongóit. Már 200 ezer jegyet eladtak az 550 művészt és 80 eseményt felvonultató fesztiválon.

Az Eszter volt az első olyan angol nyelvű oratóriuma a német zeneszerzőnek, amelyben a kórus is jelentős szerepet kapott.

Pénteken az Amadigi di Gaula című háromfelvonásos operának a csonkítatlan változata látható. A németországi bemutatót Sigrid T’Hooft rendezi, aki a barokk gesztika és tánc neves szakértője, a produkciót a régi zene egyik emblematikus személyisége, Andrew Parrott vezényli. A középkori lovagi költészet egyik szerelmi történetéből keletkezett librettón Burlington grófjának vendégeként dolgozott Händel, az ősbemutatóra 1715. május 25-én került sor a King’s Theatre-ben. Mareike Braun, Stefanie True, Judith Gauthier, Markéta Cukrová, Johanna Ness énekel, a táncokat a Corpo Barocco adja elő.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása