Az olimpiai lángot vivők tisztelegtek a Tűzszekerek előtt

Grund, 2012. június 14., csütörtök 16:15
A Tűzszekerek filmtörténeti pillanatait idézték fel az olimpiai lángot vivő futók a skóciai St. Andrews tengerpartján.

A londoni olimpia fáklyája szerdán érkezett a tengerparti városba, ahol a 13 esztendős Joseph Forrester – nyomában húsz további iskolással – futott végig St. Andrews tengerpartján, megismételve az Oscar-díjas film szárnyaló nyitójelenetét.

A Hugh Hudson rendezésében forgatott 1981-es alkotásban a homokos tengerparton a fövenyt nyaldosó hullámok között futnak a brit atléták Vangelis feledhetetlen zenéjére. A klasszikussá vált produkció címét a Jeruzsálem című keresztény himnusz nyomán kapta, amely később el is hangzik a filmben.

A hét Oscarra jelölt Tűzszekerek négy kategóriában győzött, köztük a legjobb film és filmzene díját is megkapta az amerikai filmakadémiától. Az 1924-es nyári olimpiai játékokra készülő brit futókról szóló történet főszerepeit Ben Cross és Ian Charleson alakította.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása