„Azért csinálom, mert nem szeretem”

WA

2012. március 15., csütörtök 21:35

Gérard Depardieu azért alakítja Dominique Strauss-Kahnt Abel Ferrara filmjében, mert „nem szereti” a Nemzetközi Valutaalap volt vezérigazgatóját.

A híres francia filmszínész erről a Svájci Rádió és Televíziónak (RTS) beszélt. „Azért csinálom meg, mert nem szeretem őt” – mondta, amikor az RTS arról kérdezte, miért vállalta el a szerepet. „Nem túl kedves” – mondta DSK-ról a színész. „Úgy hiszem, olyan, mint minden francia: kissé arrogáns. Különben sem szeretem túlságosan a franciákat... Ő nagyon francia, arrogáns, öntelt, eljátszható” – tette hozzá.

Abel Ferrara amerikai filmrendező nemrégiben jelentette be, hogy a nyár előtt filmet akar forgatni a volt IMF-vezér szexbotrányáról, amelyben DSK-t Gérard Depardieu, feleségét, Anne Sinclaire-t pedig Isabelle Adjani játssza.

Strauss-Kahnt, akit Nafissatou Diallo, a New York-i Sofitel szálloda szobalánya nemi erőszakkal vádolt meg, felmentették a bűnvád alól, a polgári per folytatódik. A 62 éves volt IMF-vezető, volt francia gazdasági csúcsminiszter ellen Franciaországban üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészesség és hűtlen kezelés bűntette miatt emeltek nemrégiben vádat.

Forrás: MTI