Balaton, nyár, szerelem – aukció Balatonfüreden

Grund

2012. augusztus 16., csütörtök 13:12, frissítve: csütörtök 15:15

Különleges balatonfüredi aukción találkozhatunk azokkal klasszikus és 20. századi modern, valamint kortárs alkotásokkal, festményekkel, ezüstökkel, Zsolnaykkal, műtárgyakkal és ékszerekkel, amelyek a Balatonhoz, tengerhez, nyárhoz, sporthoz, szerelemhez, életörömhöz kötődnek. Az alkotásokat augusztus 18-án árverezik el a Vaszary Villában.

A műalkotásokra a Pintér Aukciósház és a Pintér Sonja Kortárs Galéria idén másodszor megrendezett nyári aukcióján lehet licitálni Balatonfüreden augusztus 18-án, szombaton este hat órától.

Az aukciós kiállítás már megtekinthető a Vaszary Villában. Itt tartják az árverést is, amelyet Dr. Bellák Gábor művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főmunkatársa vezet majd. Vételi megbízásokat és telefonos licitre való jelentkezést az info@pinterantik.hu címre juttathatnak el az érdeklődők.

Boldizsár István (1897-1984) – Balatonparton

Forrás: Pintér Aukciósház


Az árverést Jótékonysági Koktélparti követi este tíz órától, amelyre a 20 000 Ft-os támogatói jegy a Pintér Galériában Budapesten és a Vaszary Villában Balatonfüreden, e-mailen és telefonon is megváltható. A belépő tartalmazza az állófogadáson a hideg ételeket, Szeremley borokat  és üdítőket, belépést a Dresch Quartet koncertjére és Dj. Suhaid fellépésére, valamint belépőnként egy-egy koktélt, amelyet Lajsz András és csapata készít. A támogatói jegyek árából befolyt összeget csángó gyerekek balatoni nyaraltatására fordítják.

A Jótékonysági Koktélparti fővédnöke:

Dr. Paczolay Péter, a Magyar Köztársaság Alkotmánybíróságának elnöke

A Jótékonysági Koktélparti védnökei:

Dr. Bóka István polgármester, Balatonfüred és
Dr. Korzenszky Richárd OSB perjel, Tihanyi Bencés Apátság
Dr. Zombor Gábor polgármester, Kecskemét

A Jótékonysági Koktélparti támogatói:

Balatonfüred Városa
Pintér Sonja Kortárs Alapítvány
Pintér Galéria és Aukciósház
Szeremley Birtok
MTVA – Balatoni Nyár
Magyar Turizmus Rt.
Kecskemét Városa