Böfögött, bilincsben vitték el

Kovács N. László, 2011. december 3., szombat 16:24, frissítve: szombat 16:24
Böfögni nem szép dolog, különösen tanórán – ezt a leckét bizonyára örökre megtanulta az a 13 éves diák, akit tavaly bilincsben vittek el, amiért illetlen hanggal zavart meg egy testnevelésórát.

A fiú „hangosan böfögött”, ezért az albuquerquei Cleveland Középiskola oktatói kihívták a rendőrséget, akik megbilincselték, majd jogai ismertetése nélkül, az eljárási szabályok teljes felrúgásával egy javítóközpontba vitték. A diák még szüleit sem értesíthette. Miután a központ pszichológusai megállapították, a fiú veszélyessége egytől tízig terjedő skálán mínusz kettőt mutat, hazaengedték. A szülők most polgári pert indítottak az iskolakörzet ellen. „A böfögés kriminalizálása semmiféle előnyt nem jelent – magyarázta ügyvédjük. – Ez a hang nem okoz sem komoly zavart, sem veszélyhelyzetet.”

A diák egyébként nem volt népszerű az iskola tanárai körében. Az év során már korábban is összetűzésbe keveredett velük: egyszer 200 dollárt találtak a zsebében, és azt hitték, drogokat árul társainak – pedig állította, csak vásárolni indul iskola után. Az oktatók nem hittek neki: öt felnőtt előtt kellett alsóneműre vetkőznie, így bizonyíthatta be, nincs nála semmiféle tiltott szer.

CBS News (cbsnews.com)

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása