Botrányt okozott a Bin Laden-film reklámja

Grund, 2012. augusztus 9., csütörtök 14:07, frissítve: csütörtök 19:45
Ismét feltüzelte Kathryn Bigelow rendező Oszama bin Laden-filmjének kritikusait a produkció napokban megjelent reklámfilmje.

Az utóprodukciós munkáknál tartó Zero Dark Thirty trailere kedden került fel a YouTube videomegosztó portálra.

Mark Boal forgatókönyvíró másnap leszögezte, hogy a filmben és premierjének időzítésében semmiféle politikai motiváció nincs. Azokat a vádakat igyekezett cáfolni, amelyek szerint a terroristavezér ellen végrehajtott sikeres katonai akcióról szóló film Barack Obamát hivatott támogatni az elnökválasztási kampányban.

Boal véleménye szerint a hátsó szándékkal kapcsolatos gyanúsítások olyanoktól származnak, akiknek fogalmuk sincs a filmről. „A produkció a Bin Laden elleni akciót végrehajtó katonákról szól, és nem is szerepel benne Obama” – fűzte hozzá.

A film premierjét korábban éppen azért csúsztatták decemberre, az elnökválasztás utáni időpontra, hogy kivédjék az ilyen kritikákat.

A Judicial Watch amerikai konzervatív jogi csoport honlapján májusban több dokumentumot tett közzé annak alátámasztására, hogy a fehér házi adminisztráció belső információkat adott ki az Oszama bin Laden elleni akcióról szóló film készítőinek a titkos operatív műveletről, hogy segítse a produkciót.


A Pentagon és a CIA sem tagadta a nyilvánosságra hozott iratok hitelességét, de cáfolták, hogy a filmesek nemzetbiztonságot veszélyeztető információk birtokába jutottak volna.

Tom Fitton, a Judicial Watch elnöke a reklámfilm megjelenésével kapcsolatban arra figyelmeztetett, hogy miközben a trailernek biztosan sokan örülnek az Obama-kampányban, most még fontosabb lenne, hogy kiderüljön a teljes igazság arról, hogy milyen titkos információkkal támogatta az Obama-kabinet a filmeseket.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása