Bővült a világörökségi lista

TK, 2012. június 30., szombat 22:48, frissítve: szombat 22:56
Iráni, malajziai, kanadai, szlovén, spanyol, német, portugál és francia helyszínek kerültek fel a világörökségi listára az UNESCO szentpétervári tanácskozásának szombati napján.

A kulturális világörökség új elemei a következők: az iráni Gonbad-e Kábúsz város, a malajziai Lenggong-völgy régészeti öröksége, a kanadai Grand-Pré mocsárvidék és régészeti lelőhely, a higanybányászat emlékei a spanyolországi Almadénben és a szlovéniai Idrijában, a bayreuthi Őrgrófi Operaház, a portugáliai Elvas helyőrségi város és erődjei, valamint a franciaországi Nord-Pas de Calais bányavidéke.

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) Világörökség Bizottsága június 24-én kezdte meg 36. tanácskozását, amely július 6-án zárul. A Szentpéterváron ülésező bizottság 36 kulturális, természeti és vegyes helyszín világörökségi rangra emeléséről tárgyal, valamint dönt a veszélyeztetettek listájáról is.

Az MNO beszámolt róla, hogy felkerült a kulturális világörökség listájára Jézus szülőhelye: a Születés Temploma és a Betlehembe vezető zarándokút.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása