Bruce Willis miatt már a repülőtéren is korlátozzák a forgalmat

Grund

2012. augusztus 5., vasárnap 14:15

A Bruce Willis-film forgatása miatt hétfőn korlátozzák az autósforgalmat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és az autóbusz-megállót is áthelyezik ideiglenesen

A Die Hard – Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard) című film forgatása miatt hétfőn hajnali 4 óra és délelőtt 11 óra között részlegesen lezárják a repülőtér érkezési szintjén a 2-es terminál előtti forgalmi sáv egy részét a 2A terminál és a 2B terminál bejárata között.

Bruce Willis akcióban Budapest utcáin – már nem csak forgat: felforgat

Fotó: Kallos Bea/MTIA filmforgatás ideje alatt a 200E és a 900-as jelzésű autóbusz megállóját időlegesen áthelyezik a 2A terminál elé. A parkoló felőli oldalon, a külső sávban a közlekedés forgalomirányítás mellett zajlik majd. Az érkezési szintre kizárólag a Budapest Airport engedélyével lehet behajtani. Ezzel egy időben ideiglenesen megállási tilalom lép életbe a két terminál közötti területen a parkoló felőli oldalon.

A forgatás ideje alatt a két terminál közötti járdaszakaszon gyalog nem lehet közlekedni, az utasok az épületen belüli folyosót használhatják. Az indulási és az érkezési szint felhajtója előtt a rendőrség ellenőrzi a gépjárművek behajtását.

A Die Hard sorozat ötödik részét áprilisban kezdték forgatni Magyarországon, 86 napon át, több helyszínen folynak a produkció munkálatai. A forgatás Magyarországon augusztus végéig tart.

Forrás: MTI