Csángó délután lesz a várban

rKissNelli

2012. május 10., csütörtök 15:15

A moldvai csángók életét mutatják be versben, prózában, énekkel és tánccal a Magyarság Házában, a Magyarság Háza és a Teleki László Alapítvány közös szervezésében szombat este, és pénteken konferencia is kezdődik a várban.

A moldvai csángók életét mutatják be versben, prózában, énekkel és tánccal a Magyarság Házában, a Magyarság Háza és a Teleki László Alapítvány közös szervezésében. Péntek délután a budai várban Csoma Gergely idézi meg a száz éve született Lakatos Demetert, az első híres moldvai csángó költőt.

Demse Márton, Duma András, Diósi (Gábor) Felicia és Iancu Laura kortárs költők és prózaírók, a csángó szépirodalom új nemzedéke pedig saját műveit adja elő. Az esten Petrás Mária és Antal Tibor énekel, Hodrog András és a Somos együttes muzsikál, és eredeti táncokat is láthatunk moldvai csángó táncosokkal.

A holnap esti esemény a Teleki László Alapítvány hatodik alkalommal megrendezett, a csángókkal kapcsolatos kérdésekről szóló konferenciájához kapcsolódik, amelyet ma és holnap tartanak a Magyarság Házában. Idén a nyelvváltás, a migráció, a demográfia és az egyházügy lesz a téma.