Csecsemőhalál a belvárosi lakástűzben

tt

2012. március 7., szerda 19:08

Az orvosszakértői vizsgálat szerint egy férfi és egy csecsemő elszenesedett holttestét találták meg az V. kerületi Bástya utcában szerdán kigyulladt házban – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Az első vizsgálat alapján korábban még azt közölték, a halottak egyike egy nő, a másik egy csecsemő. Egy kétéves kislányt viszont sikerült kimenteni.

A Bástya utcában egy egyemeletes régi bérház padlásföljárójában, egy kilenc négyzetméteres helyiségben találták meg a holttesteket és az életben lévő kislányt. A tűz is ebben a helyiségben keletkezett – tette hozzá Kisdi Máté.

Jeneiné Rubovszky Csilla (Fidesz–KDNP), az V. kerület alpolgármestere közleményében azt írta, hogy a tűz egy részben önkormányzati, részben magántulajdonban lévő ház emeleti részén keletkezett. A ház üresen áll, egyetlen földszinti helyiségnek van bérlője – fűzte hozzá.

Az áldozat illegálisan foglalta el a kilenc négyzetméteres helyiséget, az első vizsgálatok eredményei szerint feltehetőleg a földszinti bérlő engedte be a házba, de erről sem az önkormányzatnak, sem a hatóságoknak nem adott tájékoztatást. A túlélő kisgyermeket az önkormányzat gondozásba veszi – áll a közleményben.

A tűzeset körülményeit a hatóságokkal együttműködve vizsgálja az önkormányzat.

Forrás: MTI