Dalí-festményt loptak el

Grund, 2012. június 22., péntek 13:20, frissítve: péntek 14:05
Ellopták Salvador Dalí egy értékes festményét egy New York-i galériából.

A rendőrség egy férfit keres, aki feltűnés nélkül, magát vevőnek mutatva érkezett a Venus Over Manhattan nevű művészeti galériába a Madison sugárúton, majd a képet észrevétlenül egy bevásárlótáskába tette – olvasható a New York Times pénteki számában.

A biztonsági kamerák felvételein egy 35–45 év közötti férfi látható, aki bal kezében bevásárlótáskát tart. A Cartel de Don Juan Tenorio című kép értékét 150 ezer dollárra becsülik. A katalán mester 1949-ben festette a művet.

Salvador Dalí: Cartel de Don Juan Tenorio

Forrás: Artlog
Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása