Donald Sutherlandet kitüntették a franciák

Grund, 2012. június 10., 18:12, frissítve: 22:41
Rangos művészeti kitüntetésben részesült Donald Sutherland: a kanadai filmszínész szombaton este a Francia Köztársaság Irodalmi és Művészeti Rendjének parancsnoki fokozatát vehette át Párizsban.

Sutherlandnek a korábbi francia kulturális miniszter, Frederic Mitterrand adta át az elismerést, amelyet a filmművészet terén szerzett érdemeiért ítéltek oda neki. A ceremónián Mitterrand a kanadai színész rendkívüli, számtalan különböző szerepet felvonultató pályafutását méltatta, amelynek állomásai közül Federico Fellini Casanovájában nyújtott alakítását is kiemelte.

Fotó: Wikipedia


Sutherland köszönőbeszédében kijelentette, hogy szereti Franciaországot, és egyúttal hálásan emlékezett meg franciául beszélő feleségéről, aki bevezette őt az ország kultúrájába „nemcsak a filmművészeten, hanem a sajtokon és a baguette-n keresztül is”. Az ezüstös hajú, 76 esztendős színészt legutóbb Az éhezők viadala című kasszasikerben láthatták a nézők.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása