Egyszerűbb dolguk lesz a turistáknak

BL

2012. május 5., szombat 15:57

Június végére befejeződik a 86-os főút zalai szakaszának burkolaterősítése, így a nyári turistaforgalomban ezen az útszakaszon már nem kell félpályás útlezárásokra számítani – írta szombati számában a Zalai Hírlap.

A mintegy 4,3 milliárd forintos beruházás munkálatai 85 százalékos műszaki készültségen állnak. Forgalomkorlátozást is igénylő, nagyobb volumenű munkálatok már csak Zalalövő térségében folynak, de május végétől már itt sem kell félpályás lezárásra számítani – nyilatkozta a napilapnak Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője.

A tervek szerint nyárra elkészül a 86-os főút Rédics és a megyehatár közötti 37,7 kilométeres szakaszának burkolaterősítése, a csomópontok átépítése, a hidak felújítása, valamint a települések előtti forgalomcsillapító szigetek kiépítése  A 86-os főút zalai szakaszán lehetnek még forgalom- és sebességkorlátozással járó befejező munkák, hibajavítások, de ahonnan a kivitelező levonul, ott a sebességkorlátozást is megszüntetik – olvasható a napilapban.

Forrás: MTI