Elárverezik a Gunther Sachs-gyűjteményt

TK, 2012. május 21., hétfő 07:47, frissítve: hétfő 11:52
A Sotheby’s brit aukciósház fogja eladni a tavaly elhunyt német születésű fotós, Gunther Sachs nagyszerű képzőművészeti gyűjteményét – jelentette be egy közleményben az árverező cég.

Hozzátették, a kollekcióban egyebek között megtalálhatók Andy Warhol, Roy Lichtenstein és Salvador Dalí művei is.

A playboy életviteléről is jól ismert Sachs éppen egy évvel ezelőtt hunyt el. Több száz darabos művészeti gyűjteménnyel rendelkezett, és barátai között is megtalálhatók voltak a XX. század kiemelkedő művészegyéniségei, többek között Dalí és Andy Warhol, akinek Sachs második feleségéről, Brigitte Bardot-ról készült portréja is szerepel az árverési tételek között.

A 300 darabos kollekcióra kedden és szerdán licitálhatnak az érdeklődők, a Sotheby’s 20 millió fontos (7,4 milliárd forint) leütési árra számít.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása