Elhunyt a 101 éves keletnémet rendező

Grund, 2012. augusztus 8., szerda 16:59
Elhunyt 101 évesen szerdán Kurt Maeztig német rendező, a keletnémet filmművészet egyik legjelentősebb alakja.

Az idős művészt mecklenburg-előpomerániai házában érte a halál – erősítette meg a Leipziger Volkszeitung című lap értesülését Maetzig özvegye.

A rendező nevéhez a mai napig megindítónak tartott drámák fűződnek, ő készítette többek közt az Ehe im Schatten és A nyúl én vagyok című alkotásokat, de jelentős művei mellett propagandafilmekkel is foglalkozott. A híres DEFA filmcég alapítói között volt, tíz évig vezette a Babelsberg stúdió filmfőiskoláját. Ő volt a legidősebb tagja a berlini művészeti akadémiának.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása