Elhunyt a Blues Brothers basszusgitárosa

WA, 2012. május 13., 20:11, frissítve: hétfő 09:52
Hetvenéves korában Tokióban meghalt Donald Dunn basszusgitáros, dalszerző, akire legtöbben a Blues Brothers című amerikai filmből emlékeznek.

Dunn, aki a Rock and Roll Hírességek Csarnokában megörökített Booker T. és a MGs együttesek tagja volt, a John Landis amerikai rendező 1980-ban bemutatott zenés filmvígjátékának híres együttesében, a Blues Brothersben is szerepelt.

Dunn japán vendégszereplésen volt, halálhírét barátja és zenésztársa, Steve Cropper írta meg Facebook-üzenetében, aki vele volt Tokióban.

Dunn 1941-ben született Memphisben, és olyan világhírű zenészekkel, együttesekkel játszott együtt, mint Eric Clapton, Neil Young, Bob Dylan, a Creedence Clearwater Revival, Rod Stewart, Jerry Lee Lewis és még sokan mások, akik bluest, soult és gospelt énekeltek. 2007-ben Grammy-életműdíjjal tüntették ki.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása