Elhunyt Giuseppe Bertolucci

Grund, 2012. június 17., 11:57, frissítve: 12:39
Hatvanöt évesen elhunyt Giuseppe Bertolucci olasz filmrendező, forgatókönyvíró, Bernardo Bertolucci filmművész öccse.

Giuseppe Bertolucci 1947. február 27-én született Parmában. Apja, Attilio Bertolucci az olasz kortárs irodalom kiemelkedő alakja volt. A filmművészetbe a bátyját segítendő csöppent bele: Bernardo Bertolucci 1970-ben készült Pókstratégia című filmjének készítésében segédkezett.

A fiatalabb fivér 1977-ben a később Oscar-díjjal kitüntetett Roberto Benigni főszereplésével forgatta a Berlinger ti voglio bene című filmjét. A két művész még több alkalommal dolgozott együtt. Giuseppe Bertolucci fivérével is rendszeresen vett részt közös projektekben, többek közt a Huszadik század című klasszikus forgatókönyvének írásában.

A régóta betegeskedő művészt Disióban érte a halál.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása