Elhunyt Stork Csaba

Grund, 2012. május 14., hétfő 14:46, frissítve: hétfő 15:56
Ötvenhat éves korában váratlanul meghalt Stork Csaba díszlettervező az Origo értesülése szerint. Stork Csaba számos magyar és külföldi produkcióban dolgozott.

Ötvenhat éves korában váratlanul meghalt Stork Csaba díszlettervező, aki számos magyar és külföldi produkcióban dolgozott. Stork Csaba tervezte többek közt Rolf Schübel Szomorú vasárnap, Deák Krisztina Aglaja és Pejó Róbert Látogatás című filmjének a díszletét. Utóbbiért Stork Csabát a legjobb látványtervező kategóriájában jelölte az Osztrák Filmakadémia 2010-ben az Osztrák Filmdíjra.

A magyar filmek mellett Strok Csaba a részben Magyarországon forgatott Underworldnek és Hellboy 2-nek is tervezett, 1998-ban ő volt Az operaház fantomja díszletének építészeti tervezője. Utolsó munkái közé tartozik az HBO Terpia című, most készülő sorozatának díszlete, de a jelenleg Budapesten forgó Die Hard – Drágább, mint az életedben is dolgozott.

Stork Csaba építészeti tanulmányai után a Mafilmnél kezdett el dolgozni. 1987-ben Sándor Pál Miss Arizona című filmjének díszletét tervezte. Televíziós munkák után Walter Hill Schwarzenegger-filmjének tervezőgárdájában dolgozott. A nagyjátékfilmek mellett számos reklámhoz tervezett díszletet.

Forrás: Origo
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása