Elhunyt Tóth Zsuzsa

Grund, 2012. augusztus 21., kedd 17:50
Életének 72. évében, hosszú szenvedés után elhunyt Tóth Zsuzsa Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró, dramaturg.

Tóth Zsuzsa pályáját a Hunnia Filmgyárban berendezőként kezdte 1959-ben. Rövidesen Sándor Pál alkotócsoportjának állandó tagja lett, rendezőasszisztensként és forgatókönyvíróként dolgozott a szakmában. Részt vett a Bohóc a falon, a Szeressétek Ódor Emíliát, a Sárika, drágám, a Herkulesfürdői emlék, a Régi idők focija, a Ripacsok, a Szabadíts meg a gonosztól, a Szerencsés Dániel és a Noé bárkája című filmek elkészültében.

Olyan sikeres magyar filmek forgatókönyve is kapcsolódik Tóth Zsuzsa nevéhez, mint a Kis Valentino, A legényanya, az N.N. a halál angyala, és a Skorpió megeszi az Ikreket reggelire.

A Magyar Filmművészek Szövetsége tájékoztatása szerint a Balázs Béla-díjas forgatókönyvírót pénteken éjjel érte a halál. Tóth Zsuzsa temetéséről később intézkednek.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása