Elhunyt Varda, az arab zene egyik óriása

Grund, 2012. május 18., péntek 11:55
Elhunyt szívroham következtében Varda, az arab zene algériai származású óriása.

Az énekesnőt 71 éves korában, Kairóban érte a halál csütörtökön – közölte a MENA egyiptomi hírügynökség, amely szerint az előadó földi maradványait pénteken szállítják Algériába és ott temetik el.

Vardát a libanoni Fairúzzal és a néhai egyiptomi Umm Kulszummal együtt sorolták az arab zene óriásai közé. Az énekesnő kisebb megszakításokkal 1960 óta élt Egyiptomban, ott ért el áttörést mind zenei, mind pedig filmes pályafutásában, majd az egész Közel-Keleten ismertté vált.

A híresség – az „algériai rózsa”, ahogy emlegették – Franciaországban született 1940-ben. Apja algériai, anyja libanoni volt. Algériába csak 1962-ben látogatott el először, miután az ország kivívta függetlenségét Franciaországtól.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása