Eljárás az Erkel felújításáért

Grund

2012. április 19., csütörtök 15:20

A Magyar Állami Operaház előzetes közbeszerzési tájékoztatót tett közzé, amely szerint hamarosan három eljárást indít az Erkel Színház felújításával kapcsolatban.

Az Orbán-kormány a közelmúltban nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősítette az Erkel Színház felújítását. Ókovács Szilveszter, az Operaház kormánybiztosa még februárban úgy nyilatkozott, a színház rekonstrukciója ügyében tart a tenderek előkészítése, és a munkálatok várhatóan nyáron indulhatnak.

A Napi gazdaság értesülése szerint a rekonstrukció tervezésére nettó 450-700 millió forint jut, a közbeszerzés tervezett kezdőnapja június elseje. Szintén akkor indulhat a felújítás projektvezetését megcélzó pályázat is, a győztes dolga lesz a tervezés, engedélyeztetés, kivitelezői pályáztatás, kivitelezés és műszaki ellenőrzés projektvezetői feladatainak ellátása, ennek költsége nettó 450-550 millió forint lehet. A harmadik tender a felújítás műszaki ellenőrzési feladataira vonatkozik, erre 250-350 millió forint juthat, az eljárás várhatóan augusztus 15-én indul.

Forrás: Napi Gazdaság