Először történik ilyen Tihanyban

PR, 2012. május 23., szerda 12:09, frissítve: szerda 12:18
Pálinka- és hungarikumnapokat rendez a pálinkaház és az önkormányzat Tihanyban: szombattól pünkösdhétfőig kulturális, szórakoztató és gasztronómiai programok várják a látogatókat.

Ez a település első ilyen jellegű rendezvénye. A programokat a Visszhang dombon és környékén tartják – mondta Rózsa Éva, a Németh László Művelődési Ház vezetője az MTI-nek. Szombaton pálinkanappal kezdődik a rendezvénysorozat: a pálinkafalu megnyitása után a Tihanyi Asszonykórus ad műsort, majd Túl az óperencián címmel Tóth Éva és Leblanc Győző operett- és nosztalgiadalokat énekel, kívánságműsorral. Ha zene szól címmel a Tihanyi Musical Stúdió, majd Kocsis Tibor, Gyurcsik Tibor, végül a Balkán Fanatik lép színpadra, este nyolckor retrodiszkó zárja a napot.

Vasárnap gyereknapi forgatag várja a családokat a Visszhang dombon és az óvoda udvarában: arcfestéssel, labirintussal, népi babakészítéssel, bőrözéssel, trambulinnal, az óvoda tornatermében babakiállítással. Mesélnek az állatok címmel a Pódium színház ad gyermekműsort, ezt követően a Tihany Gyermek Táncegyüttes, a tihanyi Echo Citerabanda, a keszthelyi 2 Stride tánccsoport és Hadházi László szórakoztatja a közönséget. Este hétkor az Első Emelet koncertezik, utána pünkösdi bál kezdődik az SMS együttessel.

Hétfő a hungarikumnap: kézműves kirakodóvásárral, szürkemarhagulyás-főzőversennyel. Tizenegy órakor a Palacsintás Királyról a Csetényi Meseszínház mesél, fél kettőkor Az Igazmondó juhász című mesét adják elő.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása