Elporlad a szegfű

rKissNelli

2012. május 7., hétfő 16:25, frissítve: hétfő 17:06

Elkészült Győrben az Európában is egyedülálló tematikus tudományos játszóház, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ.

Mióta rájöttünk, hogy a fizika szép lassan a diákok réme lett, és a „civil közönség” is soha nem látott közömbösséget mutat a természettudományok iránt, azóta egyre többen kísérleteznek az érdeklődők visszahódításával. A Győrben frissen megnyílt Mobilis is ebbe a sorba illeszkedik. A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ egy hatalmas oktatóterem, de különleges szórakozást is ígér: a látványlaborban a fizika show-k, a kreatív foglalkoztatóban az alkotás öröme várja a látogatókat.

Forrás: Mobilis Interaktív Kiállítási Központ

 

A kulcsszó itt is az interaktivitás: a tudományos játszóházban 74 eszközt próbálhatunk ki, és naponta többször mutatnak be fizikai kísérleteket. Ha nitrogénszökőkutat, tűztornádót, szárazjeget vagy a szemünk előtt elporladó szegfűt szeretnénk látni, ott a helyünk a Mobilis-központban, ahol a család minden tagja megismerkedhet a tudomány világával, a járművek, a mozgás, a közlekedés rejtelmeivel.


A Mobilis Interaktív Kiállítási Központban fel lehet gyújtani a padlót, mégsem ég el, be lehet ülni egy valódi Forma–1-es versenyautóba, mégsem törjük össze magunkat, tesztelhetjük a szélcsatornát, a tükörlabirintust, kipróbálhatjuk a reakcióidőnket, átélhetjük a száguldás érzését, kedvünkre bíbelődhetünk motorokkal, elmés szerkezetekkel.

A járműiparra fókuszáló „science center” egyébként egyedülálló Európában, és valószínűleg sikeres lesz, hiszen autókkal és motorokkal még a Z-generáció gyerekeit is le lehet fegyverezni. A Gyermekmúzeum, a Füles bástya és az állatkert mellett a „győri csodák palotája” is jó ok lehet arra, hogy a családi kiruccanások során Győr városát célozzuk meg.

Forrás: Mobilis Interaktív Kiállítási Központ