Elsőbálozó lett az Anna-bál szépe

TK

2012. július 29., vasárnap 08:39, frissítve: vasárnap 13:55

Bőr Viktória balatonfüredi elsőbálozó lett a szombaton tartott 187. Anna-bál szépe, a Kiss Ernő-díjat posztumusz Bujtor István színművész kapta – tájékoztatott Szabó Lajos, a balatonfüredi polgármesteri hivatal művelődési-oktatási-idegenforgalmi osztályának vezetője.

Bőr Viktória a Herendi Porcelán Manufaktúra Zrt. Viktória-mintás vázáját kapta ajándékba. Ivo Dujmic, a bál díszvendégeként szereplő Opatija polgármestere egyhetes vendégségbe hívta meg a bálkirálynőt, aki ezen idő alatt részt vehet az Opatijában Béccsel közösen megrendezendő bálon.

Bőr Viktória, a 187. Anna-bál szépe (k), valamint Antal Dóra, az első (j) és Albert Zsuzsanna, a második udvarhölgy (b)
Bőr Viktória, a 187. Anna-bál szépe (k), valamint Antal Dóra, az első (j) és Albert Zsuzsanna, a második udvarhölgy (b)
Fotó: Nagy Lajos / MTI

Az első udvarhölgy a budapesti Antal Dóra, a második a veszprémi Albert Zsuzsanna lett. Az első hölgy Rotschild-, a második Apponyi-mintás vázát kapott.

Az idei Kiss Ernő-díjat posztumusz Bujtor István színművész kapta, a díjat özvegye, Bujtor Judit vette át.

A természettudományokért rajong Bőr Viktória

A Lóczy Lajos Gimnázium 12. évfolyamos, 18 esztendős diákja a hagyományokhoz híven Balatonfüred vendégeként jelent meg az idei bálon, több más elsőbálozóval együtt.

Bőr Viktória az MTI-nek elárulta: a természettudományos tárgyakat szereti, és ezen az úton akar továbbhaladni, így idén matematika-informatika emelt fakultációt kezd a gimnáziumban. Hozzátette: a dédnagymamától fogva családi hagyomány náluk, hogy a család összes női tagja eljön 18 éves korában az Anna-bálra; nagyszülei részt vettek 1963-ban az első, televízió által is közvetített bálon.

„Nagyon meglepődtem, még arra sem számítottam, hogy a 15 legszebbnek választott nő közé kerülök, és még most sem hiszem el, hogy itt állhatok a bál szépeként” – mondta a bálkirálynő, aki ezen a nyáron egy balatonfüredi cukrászdában dolgozva tölti szabadideje nagy részét, máskor azonban szívesen lovagol vagy strandol a barátaival. Bőr Viktóriát szülei kísérték el a bálba, sikeréért három testvére is szurkolt.

Az első udvarhölgy a budapesti 18 éves Antal Dóra lett, aki a Xántus János Idegenforgalmi Középiskola negyedéves tanulója, és először vett részt az Anna-bálon. „Nagymamám és a családom álma volt, hogy egyszer eljöjjünk a füredi Anna-bálba, és ez idén sikerült is. Pluszajándék, hogy a három legszebb lány közé bekerültem” – fogalmazott.

A második udvarhölgy, a 20 éves veszprémi Albert Zsuzsanna a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanul, szeptemberben kezdi meg második évét. Elsőbálozóként édesapjával érkezett az Anna-bálba, az ő kívánsága volt, hogy elvihesse lányát a rendezvényre – mesélte az MTI-nek az udvarhölgy.

Az Anna-bál szépei a hagyományokhoz híven vasárnap délelőtt kikocsikáztak a városba.

Forrás: MTI