Erdmann váltja a megbetegedett Netrebkót Salzburgban

WL, 2012. május 25., péntek 13:45
Betegsége miatt nem lép fel a Salzburgi Pünkösdi Fesztiválon a világhírű operasztár, Anna Netrebko, helyette Mojca Erdmann énekli Rogyion Scsedrin Kleopátra és a kígyó című művében Kleopátrát hétfőn. A fesztivál művészeti vezetője, Cecilia Bartoli is énekel egy Mozart-áriát.

Cecilia Bartoli a hír közlésekor úgy fogalmazott: megérti, hogy Anna Netrebko nem tehetett mást, mint lemondja a fellépését, énekesként pontosan tudja, mit jelent a betegség, amikor a művész úgy is szerencsétlennek és magányosnak érzi magát.

A fesztivál vezetőjeként viszont nem akart a közönségnek csalódást okozni azzal, hogy lefújja a Kleopátra és a kígyó bemutatóját. Hozzátette: büszke arra, hogy Mojca Erdmann, a fiatal német szoprán képes két nap alatt megtanulni a szólamot. A műsor a változás következtében két Mozart-áriával is gazdagodik, Erdmann az Exsultate, jubilate Mozart-motettából énekel áriát, Bartoli pedig a Titus kegyelme című operából Sextus áriáját szólaltatja meg.

Mojca Erdmannt a magyar közönség is ismeri, Zerlinát játszotta a New York-i Metropolitan Operából közvetített Don Giovanni-előadásban. A hamburgi énekesnő másnap Gerold Huber kíséretével Schubert- és Richard Strauss-dalokat ad elő a bécsi Musikvereinssaalban.

Forrás: MTI
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása