Ezrek ehetnek csirkepaprikást

PR, 2012. augusztus 19., 10:14, frissítve: 12:49
Több mint háromezer embert várnak a Szüreti Csirkepaprikás Fesztiválra, amelyet augusztus 25-én rendeznek Siklóson.

A szervezők közleményükben arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a tizenegyedik alkalommal megrendezett esemény délután négy órakor kezdődik. A résztvevő csapatok ekkor gyújtják meg a tüzeket a Várkertben, és hozzálátnak a háromkilós csirkék főzéséhez.

A csirkepaprikás – amellett, hogy általában is fontos szerepet tölt be a magyar gasztronómiában – korábban nem hiányozhatott a megfáradt szüretelők asztaláról sem a siklósi térségben. A fesztivál az ételkészítés, annak elfogyasztása, a munkáról folytatott beszélgetések és az együtt töltött idő ünnepi hangulatát idézi fel családoknak, baráti társaságoknak.

A résztvevők szórakoztatásáról a Bon-Bon, a Vivát Bachus és 3+2 együttes gondoskodik.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása