Ciprus és az EU-elnökség: kultúra százhatvannal

Grund, 2012. június 29., péntek 12:15, frissítve: péntek 12:15
Százhatvan kulturális programmal készül a következő fél évre Ciprus, amely július elsejétől fogja betölteni az elnöki tisztséget az Európai Unió Tanácsában.

Jórgosz Dimoszthénisz közoktatási és kulturális miniszter egy csütörtöki sajtótájékoztatón ismertette a mintegy 1,7 millió euró (félmilliárd forint) költségű kulturális programokat, amelyek Ciprustól kezdve, az európai országok fővárosain és az Egyesült Államokon át, egészen Ausztráliáig hirdetik majd az ország soros elnökségének hírét.

A rendezvények elsősorban Ciprus kulturális örökségének és jelenkori kultúrájának bemutatásra törekednek. A miniszter elmondta, hogy a programsorozat célja az oktatással, a kultúrával, az ifjúsággal és a sporttal kapcsolatos európai irányelvek népszerűsítése. A ciprusi EU-elnökség kezdetét jelző hivatalos ceremóniának a Limasszol déli részén fekvő Kourion ókori görög színház ad otthont. A július 5-i ünnepségen a Ciprusi Szimfonikus Zenekar ad koncertet.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása