Félmillióan Európa legnagyobb nonprofit fesztiválján

Grund, 2012. augusztus 6., hétfő 17:15
A szervezők becslései szerint 500 ezren látogattak el Európa legnagyobb nonprofit fesztiváljára a nyugat-lengyelországi Odera menti Kostrzynba.

A Woodstock Megálló elnevezésű háromnapos rockzenei seregszemlét csütörtökön Bronislaw Komorowski lengyel és Joachim Gauck német államfő nyitotta meg.

A rendezvényt idén 18. alkalommal szervezte meg Jurek Owsiak újságíró, társadalmi aktivista és az általa vezetett Ünnepi Segély Nagyzenekara (Wielka Orkiestra Swiatecznej Pomocy – WOSP) szervezet, hogy több ezer önkéntesnek megköszönje a vízkereszt táján Lengyelországban és a világ több nagyvárosában már két évtizede rendszeresen megrendezett adománygyűjtő akcióban való részvételt. Az egynapos gyűjtésben idén 120 ezer önkéntes vett részt, akik több mint 50 millió zlotyt (3,2 milliárd forint) gyűjtöttek a koraszülötteket és a cukorbeteg kismamákat ápoló kórházak számára. Kostrzynban hatvan együttes adott koncertet, fellépett Bob Marley fia, Damian is.

A fesztivál bírálói szerint a rendezvény sokat veszített korábbi függetlenségéből, mert jelenleg elsősorban a szponzorok és a politikusok uralják. A Rzeczpospolita című konzervatív napilap online beszámolójában a helyi rendőrség szemére hányta, hogy nem engedélyezett egy abortuszellenes tüntetést, míg az utcán alkoholt fogyasztó fiatalok látványa már nem zavarta, pedig ez utóbbit a lengyel törvény bünteti. A cikkis felvetette, hogy fiatalok kígyózó sorokban álltak az ingyen osztogatott óvszerekért.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása