Örökség

Fertőd újra Európa ékköve lehet + Képgaléria

Tölgyesi Gábor, 2012. május 10., csütörtök 20:42, frissítve: csütörtök 21:37
Ünnepélyesen lezárult a fertődi Esterházy-kastély turisztikai fejlesztésének első üteme. Megnéztük, hogyan szépült meg a magyar Versailles.

A több mint másfél milliárd forintos forrásból, az Új Széchenyi-terv keretében megvalósult rekonstrukciónak köszönhetően Eszterháza építészeti és művészeti örökségével ismét a magyar és az európai kultúra egyik ékkövévé vált. Az első ütemben megújult a kastély homlokzata, az emeleti dísztermek, a lépcsőház, a nyári ebédlő és a díszudvar, a bábszínház tetőszerkezete, továbbá új parkoló épült a látogatóknak.

A második szakaszban, 2012 végéig restaurálják a kínailakk-kabinetet és a porcelánkabinetet, a kastély fogadóterét, befejeződik a bábszínház és a narancsház épületének helyreállítása.

A május 9-i átadóünnepségen az Orfeo zenekar adott hangversenyt Vashegyi György vezényletével, jelen volt többek között Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök özvegye, Esterházy Antal herceg, Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának igazgatója és Zumbok Ferenc kormánybiztos.

Tekintse meg képgalériánkat:hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása