Film készülhet a WikilLeaks alapítójáról

Grund, 2012. július 9., hétfő 12:35
Sajtóértesülések szerint hollywoodi filmstúdiók versengenek azért, hogy filmet készíthessenek Julian Assange-ról, a WikiLeaks alapítójáról.

A nehézséget azonban nemcsak az jelenti, hogy megfelelő színészt találjanak, hanem az is, hogy a történet egyelőre nyitott – jegyezte meg a filmtervekről a The Wall Street Journal című amerikai lap.

A nemi erőszakkal vádolt Assange több mint egy éve harcol az ellen, hogy Nagy-Britannia kiadja Svédországnak. Attól tart ugyanis, hogy a svédek aztán kiszolgáltatják őt az Amerikai Egyesült Államoknak, ahol a bizalmas WikiLeaks-iratok megszellőztetése miatt halálbüntetés fenyegetheti. Az ausztrál újságíró, kiadó és programozó néhány hete Ecuador londoni nagykövetségén keresett menedéket.

Egy ellentmondásos figura.

Fotó: Wikipedia


„Egy film nehéz vállalkozásnak bizonyulhat, mert még sok mindent meg kellene írni a történetről” – vélekedett Holly Bario, a Dreamworks Filmstúdió produkciós vezetője.

Sajtóközlések szerint a Time Warner, a Universal Pictures, az Annapurna Pictures és egy berlini produkciós cég is érdeklődik a megfilmesítés iránt.

Assange egyelőre nem adta el a történetéhez fűződő jogokat, következésképpen a stúdiótervek jobbára csak a 41 éves WikiLeaks-alapítóról írt könyvekre támaszkodhatnak.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása