Filmötletvadászat a filmalapnál

kgy, 2012. május 4., péntek 15:50
Itt a lehetőség jó filmötletek befuttatására! A filmalap különösképpen várja azokat a történeteket, amelyek Magyarország meghatározó alakjairól, sorsfordító eseményeiről és korunk jellegzetes jelenségeiről, szereplőiről, élethelyzeteiről szólnak.

A Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. filmötletvadászatot hirdet, amelynek célja, hogy nyilvánosságra kerüljenek azok az ötletek, amelyekből egy profi csapat közreműködésével akár a jövő mozisikerei is elkészülhetnek. A filmalap május 7. és június 6. között várja amatőrök, pályakezdők és profik játékfilmötleteit. Mindenki több ötletet is beküldhet, pályázatonként maximum háromoldalas (8000 karakter) terjedelemben. A pályázathoz a pályamű mellett a filmötletvadászat adatlapját kell kitölteni, további regisztráció és dokumentumok nem szükségesek. Az akció keretében a filmalap különösképpen várja azokat a történeteket, amelyek Magyarország meghatározó alakjairól, sorsfordító eseményeiről és korunk jellegzetes jelenségeiről, szereplőiről, élethelyzeteiről szólnak – műfaji megkötés nélkül.

A filmalap a legjobb ötleteket forgatókönyv-fejlesztési pályázatán előzetesen támogatottnak nyilvánítja, a forgatókönyv fejlesztéséhez szakmai hátteret biztosít, és alkotóit meghívja egy szakmai fórumra, ahol az ötletgazdák ötperces prezentáció (pitch) után filmelőállítót, producert találhatnak. Ezen a fórumon a részvétel nem kötelező, a jó ötletek enélkül is fejlesztési pályázatra kerülnek. További részletek itt olvashatók.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása